Fra 'Ud i Vinden'Fra forestillingen "Ud i Vinden"
Danseteatret NordenFra er et danseteater med fødderne plantet i den danske muld.
Vi har baggrund i det eksperimenterende teater- og dansemiljø og trækker derfor også på en lang række internationale traditioner indenfor dans, sang, musik og skuespil.

Vores hovedinspiration er den nordiske folkelige kulturtradition.
Vi inspireres af moderne udtryksformer og den danske/nordiske folkekultur; musik, balladesang, fortællingen og kædedans.
Derfor skaber teatret nogle helt originale forestillinger , der kombinerer det enkle og det kraftfulde.

Teatret har gennem mange år haft det mål at bringe dansen væk fra de etablerede scener, for at møde sit publikum der, hvor det er. Vi arbejder derfor med at kunne optræde i utraditionelle forestillingsrum, på gader og stræder, samt i skov og ved hav.

Dans i polsk landsby
Landsbydans i Polen, international teaterfestival 2011

TILMELDING TIL

elisabeth@nordenfra.dk
SENEST D. 10.APRIL


Hjælp til madlavning modtages gerne, og da slipper man med halv pris. Skriv venligst til mig. De der kommer først skal male melet. (genbrugssætning)
DanseteatretNordenFra laver et par gange om året NordenFra Social Club (inspireret af Buena Vista Social Club), hvor vi inviterer venner og kolleger til at komme og synge, spille og danse og opleve lidt af hvert.
Det gør vi for for at styrke udvekslingen af: Dans, musik, sang og ballade -og for at lave gode sammenkomster
- og gode fester!

Næste arrangement er:

Lørdag d. 29 oktober
Vi inviterer alle danse og spilledag i Hjortshøj. Arrangementet er inklusiv kaffe og aftensmad.

Det hele koster den nette sum af 200 kr. (Børn under 12 er gratis) og unge får special price efter aftale. Hvis man kun kommer om aftenen koster det 12o kr. inklusiv middag og 60 kr. uden mad. Kommer man blot om eftermiddagen koster det også kun 60 kr. hvilket også inkluderer lidt kaffe.
Ballet starter ved 20 tiden.

Parade i Bazar vestFra parade i Bazar vest 2011
Om Byttehandlerne og Danseteatret NordenFra

Det helt centrale for DanseteatretNordenFra er mødet - at skabe et rum, hvor forskellige mennesker, grupper, kulturer mødes nært og personligt og giver hinanden af deres overskud.
Det er en urgammel nordisk tradition, at mødes årligt på tinge og udveksle gaver og kundskab, dyste og lege og skabe nye forbindelser.
Byttehandlerne kan foregå på flere forskellige måder, men de tager altid udgangspunkt i at vi rejser ud med vores forestilling og spiller, hos dem vi vil møde. Det er det kunstneriske produkt der er indholdet. Efter forestillingen indgår vi i en kulturel byttehandel med publikum.

Vi planlægger for det meste på forhånd arrangementet sammen med dem, vi skal spille for, og finder ud af hvad de har at bytte med.
Det er vores erfaring at vores rødder i den musikalske folkekultur giver os et sprog, som fungerer på tværs af andre kommunikationsformer.
Vi bytter med sange, musik, kædedanse og fortællinger fra Norden. Den musikalske kultur fungerer som nøgler til de andre kulturer, hvad enten det er danskere eller udlændinge, og der opstår en ivrig handel med kulturelle varer.

Igennem denne udveksling skabes et menneskeligt møde og en stund af intenst samvær. Vores erfaring i det samarbejde, vi har haft med mange forskellige mennesker, er, at de timer, vi tilbringer sammen med musikken og dansen og sangen som samlingspunkt er menneskeligt opbyggende.
Ja hvem er vi

Vi er 4 dansere og 5 musikere. Vi har arbejdet sammen på kryds og tværs de sidste snart 30 år. I NordenFra har vi arbejdet sammen siden starten af 90'erne.

Elisabeth Groot

Danser og balladesanger, her som "Spedeje". Truppens kunstneriske leder og stifter. Har også sit solofirma " Nordisk Kraft" med bl.a. forestillingen"Spedejens Spådom" som forudsiger fremtiden. Spiller tromme og overtonefløjte og violin. Får folk til at danse


Jeppe Nørgaard

Violinist og komponist. Udlært af de spillemænd han mødte i sin opvækst i Folkemusikhuset i Hogager. Bacchelor i folkemindevidenskab.Har arbejdet både i NordenFra og en del andre teatersammenhænge.Spiller i profferserne, Knorifas og ad hoc orkestre.


Helle Pørksen

Skuespiller og danser og har fulgt NordenFra længst. Headhunted da hun var en del af Festivalen "Woman -The comic soul" i Århus. Har desuden spillet i Cantabile 2 og Comedia Futura, Hannover. Er også skuespiller i Teatret Kimbri.


Marie louise Maegaard

Performer og dancer. Er en del af performancegruppen 5fatal og Teatret Kimbri. Er også uddannet Nordlysmassør og har hestevogn.


Henrik Bredholt

Spiller Saxofon, tuba og hakkebræt. Han er også den ene halvdel af Klezmerduo, som er på landevejen det meste af året både i ind- og udland. Komponerer musik og exelerer ligeledes i ildkonstruktioner, røgbomber og nervepirrende væddemål. Spiller i Jysk Danseorkester


Stefan Groot

Spiller hovedsagligt harmonika. Guitar, trommer og en god kontrabas spiller han også. Er en del af jysk danseorkester, Klaus Pindstrupss trio og diverse andre ad hoc orkestre. Ind imellem er han også lærer.


Ann-Mai-Britt Fjord

Klezmersduos anden part. Startede oprindelig som skuespiller, men kærligheden til musikken tog over. Spiller harmonika og tromme. Underviser og arbejder med storytelling som healing. Har fortrinlig pressetække


Gitte Kielberg

Skuespiller og leder of Teatret Kimbri, hvor hun har produceret flere børnetearforestillinger. Har boet en årrække i Frankrig, hvor hun har været en del af Theatre des Fetês. Kører også heste og har vogn og cirkustelt.


Ole Spillemand Jensen

Udover at mucisere sammen med os turnerer han rundt i hele landet med duoen Basseralle, Jysk Danseorkester og helt alene. Han spiller mest violin og guitar, men haveslanger, kaffekander og skeer går også fint.Større kulturprojekter og begivenheder
 • Sejllads med skonnerten "Svartløga" sommeren 2016
 • Sommeren 2012 teaterprojektet "Teater på Træk" en kulturkaravane langs hærvejen. se www.vandrelyst.dl. Søg også efter "Teater på træk" på facebook.
 • International teaterfwstival Wertep, Polen 2011
 • Børnekulturbianale Poznan 2011.
 • Letland. Kuldiga - Flying Fish Festival 2008
 • 2007 Letland. Kuldiga - Vinterfestival 2007
 • International teaterfestival Tblisi, Georgien, 2007
 • "Dromomani Nr.1" NordenFra's jubilæumsevent med over 1000 medvirkende 2006.
 • ”Jordens Uge”, 2005. Kulturprojekt for Stor Strøms Amt. Karavane med kulturelle byttehandler, forestillinger og medvirken i gudstjeneste.
 • ”Vinden”,2003, Ringkøbing amt. Ti dages rejsende parade med hestevogn. Udveksling med tre vestjydske landsbyer i form af workshops, optog og forestillinger.
 • Færøerne, 2001: Forestillinger, parader og ildshow ved Færøerenes nationale festdag Olai.
 • ”International Kulturfestival Beijing 2000”, forestillinger og optog i landsbyer og på plejehjem, sygehuse og skoler, festparade i Beijing.
 • ”Hymne til Rejsen”, 2000, Danseforestilling og kulturudvekslingsprojekt med asylcentre i Danmark.
 • ”Den Mythologiske Rejse”, 1998, EU kulturprojekt i Tyrkiet med deltagelse af 11 nationaliteter fra Øst og Vesteuropa.
 • ”Saltets Vej”, 1997 , en teaterkaravane på 200 km. med hestevogn , 80 mennesker og 16 heste op igennem Midt- og Nordjylland
 • ”Festival des Hautes Terres”, 1995, Auvergne, Frankrig arrangeret af. ”Theatre des Fêtes”.
 • ”Min Mormor kunne flyve”, 1992, Gellerupscenen, et samarbejde mellem klassiske dansere, skuespillere og folkemusikere i alle aldre.
 • ”Generationer”, 1991, Gadeparade i Hjortshøj med 800 deltagere.
Danseproduktioner
 • "Roots and imaginations" 2007, duo med Stefan og Elisabeth Groot
 • "Spedejens Spådom" 2006, soloforestilling.
 • ”Ud I vinden” 2003, gadeforestilling.
 • ”Ildshow” 2001, aftenevent.
 • ”Hymne til Rejsen” 2000, teltforestilling.
 • ”Agnete og Bjergmanden”, 1996, kirkeforestilling.
 • ”Her skal Danses” 1995, gadeforestilling.
 • ”Fjenden er i Hus” 1993, egnsteateropsætning i Viborg.
 • ”Min Mormor kunne Flyve”. Århus Festuge 1992.
 • ”Penguin Power”, soloforestilling 1989 – 90.
 • ”4 Trash”, procesforestilling 1988, Ny dans i Århus.
 • ”Emotions” 1987, forestilling for psykiatriske patienter.
 • ”Snedronningen” 1986, danseforestilling for børn i skolen.