top of page
131.JPG

Karavaner og kulturprojekter

DSC06247.JPG

Vi arrangerer og gennemfører større tværkulturelle projekter med kulturelle byttehandler, og det er efterhånden blevet vores varemærke.

Vi er 7 mennesker der kan mange ting og vi har i mange år arbejdet med at bruge dans, sang og musik som indgange til kulturel integration på alle niveauer og i alle sammenhænge.

Målet kan være:

  • At bygge broer mellem forskellige kulturer i et lokalområde eller på en arbejdsplads.

  • At styrke den kulturelle identitet i et bestemt område eller for en bestemt gruppe ved at skabe nogle særlige kunstneriske oplevelser for områder eller landsbyer der normalt ikke har mulighed for møde dans og musik ’live’.

  • At synliggøre et bestemt sted eller en bestemt gruppe

Typisk bliver Elisabeth Groot, som er kunstnerisk leder af danseteatret hyret til at udvikle et koncept og forberede projektet og så bliver hele NordenFra koblet på under afviklingen.

Eksempelvis:
En uge hvor teatret rejser rundt i et amt eller et område og lave forestillinger, workshops og parader sammen med lokale institutioner, særlige grupper og virksomheder.

Nogle dage hvor teatret har slået sig ned på et synlig offentligt sted i et stort telt og får besøg af lokale beboere, institutioner m.m. Der laver vi udveksling med dem der kommer og besøger os og vi inviterer til mad og bal og andre kulturelle begivenheder.

En enkeltstående større kulturbegivenhed, hvor vi indgår som den samlende tråd under hele arrangementet. Fx en kulturnat, et jubilæum, en indvielse eller lignende.

”Site specific” forestillinger. Altså forestillinger der bliver formet og skabt til et bestemt sted og en bestemt begivenhed.

 

En del gange har vi kørt gennem Danamrk fra landsby til landsby med hestevognstrukne kulturkaravaner. Vi har spillet forestillinger og koncerter og lavet kulturelle byttehandler med lokalbefolkningen hvor vi kom frem. Den sidste karavane vi har lavet var i 2021. "Vivioner fra Vandkanten, hvor vi køret fra Mød til Blokhus på to måneder. Læs mere om vores kulturkaravner i vores bog   "Højt til Himlen"

 

 

Kontakt os gerne for at høre mere eller få ideer.

bottom of page