top of page

Vildesten Brag
Traditionel og nykomponeret dansk folkemusik

Spillet og bearbejdet af  NORDENFRA – nye kompositioner af Jeppe Nørgaard,

Henrik Bredholdt og Stefan Groot

I vores arbejde er der en dyb sammenhæng mellem musikken og vores sceniske udtryk. Det, der er kernen i arbejdet, er mødet mellem rødderne og eksperimenterne. Rødderne er dansk og østeuropæisk folkemusik. Eksperimenterne er alt det, vi udsætter folkemusikken for med den inspiration, vi har fra den nordiske, østeuropæiske, franske og jødiske musiktradition og det kropslige modspil, der kommer fra moderne dans og teater.

 

Fundamentet er en harmonika, en violin, en saxofon, en tromme og stemmerne fra nogle rigtig gode sangere.

Nogle gange er der andre instrumenter i spil. For eksempel når Ole tager sin guitar og Stefan sin kontrabas og tryller scenen om til en eminent sangcafe. Eller når Henrik og Mai-Britt med sopransax, harmonika, hakkebræt og tromme fører publikum ind i den jødiske klezmermusik. Eller når Gitte gik fra dør til dør og spillede på sin klarinet for at indbyde folk til forestilling.

På den måde er der to ben i vores kunstneriske indhold. Vi bruger musikken i mange sammenhænge og på mange måder.

På den ene side er der det, som er mere eller mindre fast: Forestillingerne og koncerterne. På den anden side er der den musik og de optrædener, der opstår mere eller mindre improviseret undervejs. Det er musik på hestevognene sammen med de folk og kolleger, der er hoppet på undervejs. Musik og dans når vi møder nogle på vejen, der inviterer os indenfor på kaffe eller skygge i haven. Musik og optræden i de byttehandler vi har arrangeret.

bottom of page