top of page
DSC_0327 (2).JPG

Nekrolog Gitte Kielberg

Det er med ubegribelig stor sorg og smerte at vi har mistet vores vidunderlige, visionære, modige, talentfulde, morsomme ven, kollega og karavanekusk. Et splitsekund, en hestevogn forulykker – og verden er forandret for alle os, der kendte hende.

Ukuelige, seje, nøjsomme, altid givende og taknemmelige Gitte.

 

Gitte Kielberg døde d. 27/11 2021  om eftermiddagen under en tragisk ulykke med hendes hestevogn og hest i Århus. 

 

Teatret, dansen, sangen, musikken blev sammen med hestene hendes måde at være i verden på. Kunstnerisk mestrede hun både det finurligt rørende, det morsomme og det groteske i hendes mange sceniske figurer. Hun har spillet vølve, skræmmende grønlandsk tupilak, sødmefyldt søndenvind, rørende klovn, ravn, sælkvinde og meget mere. Og så har hun danset både i Danseteatret NordenFra`s forestillinger og i kilometervis af NordenFra`s parader herhjemme og i udlandet. Hver gang hun indtog scenen, fascinerede hun med sit nærvær og sin forunderlige blanding af mildhed og styrke. Så smuk og stærk med en umådelig forvandlingskraft.

 

Vi er dybt taknemmelig for de mange år, du har været en del af vores liv, først på Århus Teater Akademi, siden i Teatret Kimbri,  og derefter 25 års fantastisk fælles rejse i Danseteatret NordenFra.

 

Gitte var så dedikeret og så muligheder der, hvor vi andre ikke så dem. Og hendes kærlige væsen nærede alle. Sammen med Gitte følte man sig altid elsket og værdsat. Hun delte uforbeholdent ud af sine roser, så og talte altid til det bedste i alle mennesker på sin vej.

Hendes drømme og hendes ildhu har givet os i NordenFra og mange andre store betydningsfulde og uforglemmelige oplevelser.  Vi har rejst i Frankring, Tyrkiet, Polen, Kina, på Færøerne og ikke mindst har vi i mange år travet Danmark tyndt med hestevogne og vores danseforestillinger og musik.

 

Hun var primus motor i vores karavaneprojekter. Altid havde hun en ny drøm parat om det næste karavaneprojekt. Og selv om også hun ind i mellem tvivlede på om det kunne lykkes, så holdt hun stædigt fast. Hun asede videre, blev ved med at nære drømmen. - Og det lykkedes. Hver gang. Det var knoklebesværligt, og ganske urealistisk, men vi kom sgu afsted. Hendes drøm var så stærk at vi ikke kunne lade være med at følge hende.

Sidst med ”Visioner fra Vandkanten”

Hun havde en drøm: To måneders rejse med hestevogn fra Møn til Blokhus.

”Det lyder altså vildt, Gitte!”

”Jeg er stædig” sagde hun. Og det lykkedes.

Med Teatret Kimbri og Danseteatret NordenFra som kerne rejste vi denne sommer over 750 km. med hestevogne med masser af forestillinger, koncerter, hjertevarme kulturmøder og udveksling undervejs.

En helt unik rejse der nu står tilbage som det smukkeste requiem.

 

Og det var magisk. Det hele.

On ne regrette rien

 

Nu er Gitte er taget på en rejse, hvor vi ikke kan følges ad mere.

Nu rejser hun alene - og vi ønsker fra alle vore hjerter, at også denne, hendes sidste rejse er magisk.

NordenFra

bottom of page